HAKKARİ / DERECİK - Anadağ Köyü Yeşilova Mehmetçik İlkokulu

Anadağ Köyü Yeşilova Mehmetçik İlkokulu

Anadağ Köyü Gökçetaş Mezrası Derecik/HAKKARİ
Vizyon
Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı, öğrenci başarısı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ilkokul olmak.
Misyon
İlkokul programında tespit edilmiş amaçlar doğrultusunda öğrencilerimize; A) Kişisel açıdan: 1. İlgi, istidat ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek., gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak. 2. Türkçeyi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen Thedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak. 3 Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan, doğru düşünebilen, bilgili, becerikli,kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. B) Toplumsal açıdan: 1. Atatürk ilke ve inkılaplarına TC Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen, milli, toplumsal değerlere sahip, ülkesini, milleini, bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak. C) İnsan ilişkileri bakımından: 1. Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi, mutlu ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :İkili Öğretim
Sabah 07:00 - 12:40 Öğle 12:45 - 17:20
Köy servisleri ile sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Gökçetaş,Beşikağaç,Yeşilova ve Bölek olmak üzere 4 mezra vardır.Okulumuz taşıma merkezidir.Gökçetaş Mezrasında bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Hakkari iline 200 Km,Şemdinli ilçesine 75 Km,Derecik İlçesine de Yaklaşık 15 Km mesafede,Kuzey Irak´a ise yaklaşık 4 Km mesafede sınırın sıfır noktasındadır.